Bedrijven in Monnickendam


Monnickendam is een prachtig stadje gelegen aan het Markermeer in de provincie Noord-Holland. Het staat bekend om zijn rijke historie, pittoreske straatjes en charmante haven. Maar wist je dat Monnickendam ook een bruisend bedrijfsleven heeft? In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar enkele van de bedrijven die deze stad te bieden heeft.

De Haven Brouwerij

Een van de meest populaire bedrijven in Monnickendam is De Haven Brouwerij. Deze ambachtelijke brouwerij produceert heerlijke speciaalbieren die zowel lokaal als internationaal geliefd zijn. Met een prachtig uitzicht op de haven kun je hier genieten van een proeverij en meer leren over het brouwproces. De Haven Brouwerij is een absolute aanrader voor bierliefhebbers!

Bakkerij ‘t Stoepje

Een andere bekende naam in Monnickendam is Bakkerij ‘t Stoepje. Deze ambachtelijke bakkerij staat bekend om zijn verse en smaakvolle broodproducten. Van knapperig stokbrood tot heerlijke gevulde koeken, Bakkerij ‘t Stoepje heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om de lokale specialiteit, de Monnickendammer molenkoek, te proeven!

Scheepswerf Groot

Voor liefhebbers van zeilen en boten is Scheepswerf Groot dé plek om te bezoeken in Monnickendam. Deze scheepswerf is gespecialiseerd in het bouwen, repareren en onderhouden van traditionele zeilschepen. Met vakmanschap en liefde voor het vak leveren zij hoogwaardige producten en diensten aan klanten over de hele wereld. Een bezoek aan Scheepswerf Groot is een unieke ervaring voor zowel zeilliefhebbers als geïnteresseerden in traditioneel vakmanschap.

Zorgboerderij De Marsen

Naast bedrijven in de voedings- en scheepsindustrie heeft Monnickendam ook een bijzondere zorgboerderij, genaamd De Marsen. Deze boerderij biedt dagbesteding aan mensen met een zorgvraag. Op De Marsen kunnen zij werken in de moestuin, de dieren verzorgen en genieten van het buitenleven. Het is een waardevolle plek waar zorg en natuur samenkomen.

Conclusie

Bedrijven in Monnickendam spelen een belangrijke rol in de lokale economie en voegen veel waarde toe aan het stadje. Of je nu op zoek bent naar een smaakvol bier, vers brood, traditioneel vakmanschap of een bijzondere zorgervaring, Monnickendam heeft voor ieder wat wils. Ontdek zelf de charme van deze bedrijven en geniet van alles wat Monnickendam te bieden heeft!

Voor meer informatie over de bedrijven in Monnickendam, bezoek bedrijven in Monnickendam.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *